BabyBaby: Draagdoekenliefde

2 Dec

Bericht van algemeen nut:

Mensen, moeders, vaders, babysitters, nichtjes, neefjes, oma’s, oma’s, peters, meters en kinderlovers,

Smijt die buggy buiten!

Ik word helemaal depressief van het sleuren aan die Maxi Cosy als ik hem van het onderstel wil krijgen. En probeer dat ding daarna maar eens in te klappen. O ja, het wordt pas echt moeilijk als je dat tienmiljardmiljoen wegende onderstel ook nog probeert in een te kleine stadswagen te proppen. Gedaan ermee. Het lukt me niet en ik wil ook niet. Want er bestaat iets zo veel mooiers. Zo veel handiger, zo veel kleurijker, zo veel… Oh… OH… OOOOOHHHHH….

Dat ik een draagdoek wilde om mijn klein prottemie in te gaan dragen stond al ver voor haar geboorte vast. Maar dat het zo fantastisch, handig, subliem zou zijn, dat had ik nooit kunnen dromen. Mijn eerste, rekbare exemplaar kreeg ik van een net bevallen vriendin (THANKS!). En toevallig ook in mijn lievelingskleur (want ja, bij draagdoeken zijn de kleurtjes echt heel belangrijk! Voor het hoge fashion gehalte en zo..).

Tricot Slen

Ons Louke heeft het soms nogal ‘moeilijk’. Ik ga niet dramatisch doen en klagen dat ik een huilbaby heb, maar op sommige dagen lijkt het wel alsof niets goed is. Eten geven? Nee, niet goed. Slapen? Nope, vergeet het maar. Spelen? Hallooow, daar ben ik nog te jong voor, ik staar liever gewoon naar witte muren. Wiegen, wandelen, schommelen, dansen, badje geven, frisse buitenlucht, …?  HA-HA!

Maar een draagdoek? Geef me tien seconden en ik slaap als een blok.

EUREKA.

Nu ik mezelf dus gepromoveerd heb van een amateurdoekdrager, naar een proffesionele gedaanmetdiehuilbuienikbeneenfantastischemoederdoekdrager vond ik dat daar dan ook een nieuwe draagdoek bij hoorde. Een geweven doek deze keer waar Lou nog jaren plezier van kan hebben. Op mijn buik, in mijn zij of op mijn rug. Bestellen die handel!

Yes, pakje komt aan!

Pakje

Fluffymail!

fluffymail

Four winds red blue

Oh, SO PRETTY! De Yaro Four Winds Red Blue bestelde ik op dragenenzo voor €55 (bedankt eindejaarskortingen en zo).

IMG_3768

 

Isn’t she (hier bedoel ik zowel doek als dochter) lovely?

 

Mensen, moeders, vaders, babysitters, nichtjes, neefjes, oma’s, oma’s, peters, meters en kinderlovers,

Ga voor een draagdoek, en wel hierom:

 • Gedaan met huilen. Je baby voelt zich nergens beter dan dicht tegen mama (of papa) aan. Je warmte, je hartslag, je lieve aaitjes over de rug, … Nergens is het veiliger en gezelliger.
 • Geen gore, modderige buggy’s, geen gebuk, geduw en getrek om die dingen in en uit te klappen, geen gesleur, geen gezeur.
 • Netjes opplooien en hups de schuif in. Handig, dit neemt geen plaats in! Wel opletten voor mogelijk verslavingsgevaar  aan doeken. Zie verschillende patronen, materialen en lengtes. Voor je het weet zit je kleerkast vol.
 • Alle partners zullen hier blij om zijn: bewegingsvrijheid! Oké, knuffelen is wat moeilijker, maar stofzuigen, opruimen, de afwas doen, … Gaat perfect met draagdoek. (Verdorie toch)
 • Work-out! Met een baby die om te twee uur wil drinken is een yogales of fitnessuitje enorm moeilijk om in te plannen (zelfs een tas thee inplannen is moeilijk), maar met dat extra gewicht aan je lijf en het rondhossen dat je doet, ciao babyweight!
 • Extra vertederende blikken op straat. Altijd fijn om te horen hoe schattig, lief en prachtig je kindje is.

Zijn er nadelen? Ja natuurlijk, een draagdoek kan je niet veilig vastgespen in de auto, bummer! En een ongetraind lijf zoals het mijne krijgt wel eens een pijntje hier en daar na uren dragen. Maar kom. Al de nadelen wegen niet op tegen de voordelen.

Ik wil erop wijzen dat ik ten volle besef dat het lijkt alsof ik word betaald om dit uiterst positieve blogbericht te schrijven. Helaas is mijn blog nog niet populair of belangrijk genoeg om betaald te worden voor wat dan ook. Ik ben gewoon echt een fan. Oké? Echt!

 

3 Reacties to “BabyBaby: Draagdoekenliefde”

 1. joke januari 15, 2016 bij 12:56 #

  leuke blog! wij zijn al 10jaar fan van draagdoeken, sinds ik zwanger was van mijn oudste zoon en een avonds ‘les’ over draagdoeken ging volgen, nu drie kinderen verder, allemaal heel veel in draagdoeken gedragen!

  • eefjejo januari 15, 2016 bij 12:57 #

   Ik zou het ook absoluut niet meer kunnen missen!

Trackbacks/Pingbacks

 1. 5 tips waar ik écht iets aan had | Lieverland - januari 15, 2016

  […] De draagdoek! Ik schreef eerder al een artikel over mijn draagdoekenliefde. Lou heeft altijd de volledige aandacht nodig. En intensieve aandacht. Rustig eens neerzitten lukt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: