Boeken & Lezernijen: Leven vol Overgave

30 Jul

Het was een artikel in een oud exemplaar van Hapinezz waar ik las over de auteur en spiritjunkie Gabrielle Bernstein. Een mooie, blonde vrouw die zich volledig heeft overgegeven aan ‘liefde’ in het leven.
Om de een of andere reden werd ik enorm aangetrokken door het artikel. Aan de mooie Mallorcaanse stranden las ik het twee keer na elkaar en voelde een enorme waardering voor haar en haar manier van denken. ‘Dit moet ik onthouden’, dacht ik. En dus vergat ik het al zo’n drie dagen later.

Gabby bernstein

Enkele maanden later begon ik te werken in de Standaard Boekhandel en tijdens mijn allereerste lunchpauze sprong me bij de esoterische afdeling een boek in het oog: ‘Leven vol Overgave‘ van, jawel, die knappe, blonde Gabby Bernstein. Zonder twijfelen grabbelde ik het boek van het rek, want €17,95 daar doen we niet moeilijk over, en begon diezelfde avond al te lezen.
Gabby beschrijft haar moeilijke weg naar een gelukkiger leven. Oh help, dat klinkt zo dramatisch, maar als we eerlijk zijn… Zijn we daar niet allemaal naar op zoek? Gabby zelf heeft een moeilijk verleden achter de rug waar drank, drugs en eetproblemen geen uitzonderlijkheden waren. En toch heeft ze in zichzelf de kracht gevonden om hier iets aan te veranderen. En hoe? Door alle negativiteit uit haar leven te bannen. Door zichzelf ervan te overtuigen dat ‘angst’ een irreële gedachte is en dat ‘liefde’ is waar het om draait. Ook spreekt ze over een innerlijke gids (of je intuïtie, buikgevoel, …) die we moeten leren vertrouwen. Of eigenlijk, die we moeten leren horen. Met vallen en opstaan is ze uiteindelijk uitgegroeid tot een sterke, gelukkige vrouw en is ze een enorme inspiratiebron voor mannen en vrouwen over de hele wereld. Ook werkt ze nu samen met Deepak Chopra, heeft Oprah Winfrey een girlcrush op haar en onze eigen Goedele Leyssen (auteur van het geweldige boek ‘Boost’) is ook helemaal verkocht!

LVO Cover

Zelf liet Gabby zich inspireren door het boek ‘Een cursus in wonderen’, een soort bijbel met levenslessen over hoe je het ego (= angst, woede, jaloezie, …) moet beschouwen als niet-bestaande en enkel ‘liefde’ toe te laten in je gedachtengang.
Waar de originele ‘Cursus in wonderen’ een zware en moeilijke leer is, is haar ‘Leven vol Overgave begrijpelijk, toegankelijk en niet te religieus of zweverig. Het boek is een mengeling van een biografie en een zelfhulpboek met oefeningen, vooral meditaties. Dus naast haar inspirerende levensverhaal krijg je zelf ook enkele handvatten mee om zelf veranderingen aan te brengen in je leven.

Het klinkt misschien extreem, maar als je de oefeningen in de praktijk gaat brengen zal je snel merken dat het echt wel werkt. Mijn grote probleem is dat ik snel opgeef. Als ik weer enkele tegenslagen te verwerken krijg laat ik alle negativiteit weer snel toe en doe ik er weken over om mijn gedachtegang weer aan te passen. Zeker nu ik zwanger ben en mijn hormonen àlle kanten uitgaan, is het enorm moeilijk om het ego het zwijgen te doen opleggen. Maar da’s misschien net het leuke aan het verhaal van Gabrielle Bernstein. Zij beschrijft zelf hoe ze meer dan eens gefaald heeft en telkens opnieuw probeerde om veranderingen aan te brengen in haar leven. Zolang je er zelf voor blijft open staan komt het geluk wel jouw kant op.

Mantra

Instagram
Facebook

Het is geen fantastische zomerlectuur, noch een must-read voor thrillerlovers of weet ik veel. Maar om een of andere reden blijft het plakken. Het is mooi, krijg er zin van om aan mezelf te werken, leer meer relativeren, … Een aanrader!

Hebben jullie haar boeken al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: