Lijstjestijd: Appartement inrichten

20 Jul

Binnen 2 maanden verhuizen we naar een ieniemienie appartementje. We gaan naar een plek waar het een stuk kleiner is dan we gewend zijn. Daarbij hebben we ook nog van alles nodig om onze nieuwe stekje in te richten en gezellig te maken. We wonen natuurlijk al wel een tijdje samen en hebben daardoor al heel veel spullen, maar het blijft wel leuk om er je eigen ding van te maken,  dat maakt het toch een tikje specialer.
Hieronder alvast enkele dingen die naar mijn mening zeker niet mogen ontbreken in ons nieuwe stekje! Met andere woorden: ik ga nog flink mogen sparen!

  • Bokalen en voorraadpotten

Ik weet niet waarom, maar bokalen geven iets huiselijk en warm. Een beetje het jaren ’70 gevoel waar de moeder hun kinderen opwachtten uit school en zorgden dat er een hapje klaarstond. Maar dan in een moderner jasje. Hopelijk kunnen wij dat ook doen voor ons toekomstige kinderen.

  • Een gezellige tuintafel

Wij hebben het geluk dat er aan ons petieterig appartement wél een klein tuintje te vinden. Ik kan niet wachten om op zwoele zomeravonden de barbecue op te zetten, koude drankjes klaar te maken, een zwembadje vullen voor wat verfrissing, kaarsjes en lampjes doen branden, … En dan gewoon met vrienden en familie een gezellige dag/avond doorbrengen. Hemels!

  • Een eigen werkplek

Ik weet niet of deze het gaat halen. Want ik meen het, het is er zo klein dat ik vrees dat er gewoon geen plaats voor zal zijn. Maar op Pinterest kan ik toch een heleboel inspiratie vinden voor werkplekken die niet te groot zijn. Ik ga in ieder geval proberen mijn vrouw te overhalen om me toch een plekje voor mezelf te gunnen. Zodat ik toch rustig kan knutselen en prutselen en schrijven en bloggen. Als ik daar nog tijd voor heb eens dat onze kindje er is tenminste…

  • Een fotomuur

Niets zo gezellig en persoonlijk als een fotomuur. Het is altijd leuk om je vrienden en familie een plekje te geven in huis. We gaan nog veel werk hebben om leuke foto’s uit te kiezen, ze af te drukken, in te kaderen en uiteindelijk ook ophangen. Maar het is leuk en creatief tijdverdrijf, ik kijk er al naar uit!

  • Planten en bloemen 

Ikzelf ben niet zo’n held in planten levend houden, maar ik zie ze zo graag in huis! Gelukkig heeft mijn vrouw echt wel groene vingers. Zij kan de meest verdorde planten weer tot leven wekken en onze orchideeën zijn de mooiste die ik tot nu toe al heb gezien. Ik twijfel er dus niet aan dat elke plant in ons huis in leven blijft en gaat zorgen voor een frisse energie!

En wat vinden jullie dat er niet mag missen in je eigen (toekomstige) appartement of huisje?

Liefs, Eefje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: