Testing Tutorials: Mijn eigen haar knippen

16 Jul

Mensen die me kennen weten dat ik op sommige vlakken nogal… Uhm… Gierig kan zijn. Aan de kapper spendeer ik bijvoorbeeld echt niet graag mijn centjes. Ik heb een vrouw die me maar al te graag massages geeft, dus daarvoor hoef ik al niet te gaan. Mijn eventuele haarkleuringen komen uit een pakje en ik heb shampoo’s, conditioner, haarmaskers en serums voor de rest van mijn leven. En ja, ook mijn haar knip ik al enkele jaren zelf.
Nu ben ik wel iemand, gelukkig met golvende krullen, die gewoon in het wilde weg begint te knippen en het ziet er wel oké uit. Gewoon mijn haar in twee delen verdelen, links en rechts, en aan beide kanten er proberen evenveel af te knippen. Ik heb er nog nooit commentaar op gekregen, maar als we eerlijk zijn… Er zijn ook niet veel mensen die grofweg andermans coupe bekritiseren.
Toch heb ik besloten om het deze keer ietwat professioneler aan te pakken. Ik typte in op youtube: ‘how to cut your own hair’ en klikte op het allereerste filmpje dat ik vond.

Dit kan ik zelf toch ook wel? Voor de gelegenheid gebruik ik mijn stijltang, zoals mijn persoonlijke lerares in het filmpje aanraadt, en zorg ik voor een goede, scherpe schaar (daar ben ik helemaal zelf op gekomen). Let’s go!

Eerst en vooral: de voor-foto’s.
Dit zijn vreselijk kapotte punten, mijn haar is net stro…

Voor front Voor back

Geweldige kwaliteit van foto’s, I know. Eerstvolgende investering: statief!

Bueno, stap 1: je haren bovenaan wegsteken met een speld en je losse haren onderaan verdelen in een linkse lok en een rechtse lok. Check!

En daar knip ik dan aan beide kanten evenveel vanaf. Ik ga voor een goeie centimeter, want ik wil echt echt echt niet te veel af. Ik droom zo van lang haar!

Stap 1

Stap 2: je haren bovenaan naar voren borstelen en met een elastiekje vastmaken. Heel stijlvol, ik twijfel om mijn haar gewoon zo te laten…
Je onderste haren die je al geknipt hebt kan je gewoon los laten of vastmaken met een elastiekje. No pressure.

front bovenaan

Hoe meer je van die bovenste staart afknipt des te meer laagjes je creëert. Ik wil er eigenlijk echt niet veel, liever geen zelfs, maar ik moet er toch genoeg afknippen zodat ik zo veel mogelijk dode punten kan wegknippen. Dit is wat er uiteindelijk in de vuilnisbak belandt. Ziet er vies en dood en droog uit… Blij dat ik er vanaf ben!

Dode punten

En tot slot: le moment suprême! Ik maak mijn haren los en…

na back  Na front

Niet slecht! Ik ben tevreden. Hier en daar wel een lange spriet die eruit komt piepen, maar da’s zo gefixt! Het ziet er niet uit alsof ik net geföhnd van de kapper thuiskom, maar we zijn eerlijk: het is ook helemaal niet geföhnd. Ik vind het meer dan geslaagd en ga dit proberen elke 2 maanden te doen. Misschien krijg ik zo dan ooit lang, gezond haar…A girl can dream.

Deze tutorial is GESLAAGD!

Durven jullie het aan om je haren zelf te knippen of gaan jullie liever naar de kapper?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: